Regionalna predstava suvremenog cirkusa DUEL gostuje u Francuskoj u sklopu događaja "Le chapiteau des Loups"

Kazalište La Faïencerie pozvalo je poznatu cirkusku kompaniju Un loup pour l'Homme da postavi svoj crveni šator sa kafičem i vrtuljkom u kvartu Moulin u Creilu, u periodu od 1. do 15. travnja ove godine.

Događaj pod nazivom "Le chapiteau des Loups" u trajanju od dva tjedna ugostiti će brojne predstave, radionice, otvorene pozornice i postati mjesto susreta i zabave, mjesto kulturnog života jednog kvarta u gradu Creil.

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji između francuske kompanije Un loup pour l'Homme, beogradske Cirkusfere i zagrebačke Cirkorame - ujedno i koproducenata ove predstave, DUEL dobiva priliku po prvi puta predstaviti se francuskoj publici i profesionalcima iz svijeta cirkusa, što je veliki uspjeh za jednu regionalnu suvremenu cirkusku predstavu.

Predstava DUEL na programu je 11. travnja u 19:00 sati, a više informacija o cijelom događaju možete potražiti na >> http://www.faiencerie-theatre.com/Lechapiteaudesloups.html

Inače, pred predstavom Duel i njenim timom turneja je u nekoliko zemalja, te nakon Francuske igraju u Splitu u sklopu Festivala neobičnih obitelji, u Ljubljani na Klovnbuf festivalu i u rumunjskom Sibiu u sklopu Sibiu International Theatre Festival.

Predstava DUEL nastala je i putuje uz potporu: CirkoБalkana festivala, Teatroskopa – Regionalnog programa za izvedbene umjetnosti, Francuskog instituta u Parizu, Francuskog instituta u Srbiji, Francuskog instituta u Hrvatskoj, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Bitef teatara, Bitef festivala, KC Magacin, Cirkuske rezidencijalne mreže (od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba - gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo), te Zaklade Kultura nova.


                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦