Green Sail predstavlja novi internetski tečaj o klimatskim promjenama

Split (Hrvatska), 24. travnja 2023 - Green Sail, organizacija koja promiče ekološke prakse u nautičkom sektoru s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj i Europi, pokrenula je još jedan online ekološki tečaj.

Ovog puta Green Sail nudi besplatan internetski Tečaj o klimatskim promjenama za sve koji žele naučiti o ovoj temi na jednostavan način. Potrošnja fosilnih goriva u svijetu eksponencijalno je porasla od početka industrijske revolucije. Učinci klimatskih promjena već se vide kroz povlačenje ledenjaka, zakiseljavanje oceana, smanjenje zaliha vode, smanjene poljoprivredne prinose i izazvane utjecaje na zdravlje. Od vitalne je važnosti da radimo na pronalaženju rješenja za klimatske promjene.

U ovom tečaju polaznici će se upoznati sa znanstvenim dokazima koji pokazuju klimatske promjene i razumjeti zašto dolazi do njih dolazi, kakve utjecaje imaju i što treba učiniti da ih se ublaži.
Studenti će također istražiti rješenja za ovaj globalni izazov, uključujući ublažavanje i prilagodbu koja može pomoći u izbjegavanju najopasnijih klimatskih posljedica i povećati otpornost društava i ekosustava na promjene koje se ne mogu izbjeći.


Najbolji način da pomognemo jest da ostanemo obrazovani i informirani o klimatskim promjenama. Uostalom, mi smo to izazvali, pa je na nama da to zaustavimo.
Tečaj je dostupan studentima na engleskom i hrvatskom jeziku.
Green Sail

O ORGANIZACIJI:
Neprofitna organizacija Green Sail podupire razvoj održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj i Europi . Kroz svoje programe za cartere i marine, Green Sail surađuje s charter tvrtkama, marinama, institucijama i ekološki prihvatljivim poduzećima i pojedincima pružajući informativne i edukativne aktivnosti, materijale i sustave.

green sail logo
Kontakt:
Green Sail Organisation
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦