Početni tečaj sviranja didgeridoo-a 9/14/16.6.2011.

tecaj_didgeUživanje u glazbi svima nam je urođeno, kao i znatiželja za otkrivanjem nepoznatoga. Zašto onda ne bi zadovoljili svoje potrebe za uživancijom i znatiželjom kroz učenje sviranja najstarijeg puhaćeg instrumenta na svijetu?

U tijeku su prijave za početni tečaj sviranja didgeridoo-a, tradicionalnog aboridžinskog instrumenta, a u tri termina po dva sata tečaj će vas provesti kroz osnovne tehnike sviranja i cirkularnog disanja.
Kroz pomno osmišljene vježbe naučit ćete kako:
- proizvesti osnovni ton
- svirati alikvotne tonove
- savladati različite načine cirkularnog disanja
- koristiti glas u sviranju
- osmisliti i uvježbati jednostavnije ritmove na didgeridoo-u

Voditeljica tečaja je Iva Zelenko - Pupi, jedna od rijetkih didgeridoo sviračica. Sviranjem i proučavanjem načina sviranja didgeridoo-a bavi se vrlo aktivno pet godina, a do sada je pohađala radionice mnogih svjetski poznatih didgeridoo svirača kao što su: Dubravko Lapaine (Hr), Ondrej Smeykal (Cz), Gauthier Aube (Fra), Lies Beijerinck (Niz), Andrea Ferroni (Ita), Martin O'Loughlin (Ita), Ilario Vannucchi (Ita).
Tokom godina održala je brojne samostalne i grupne radionice, organizirala nekoliko didgeridoo koncerata, te aktivno sudjeluje u promicanju didgeridoo kulture u Hrvatskoj.

Tečaj će se održavati od 17 do 19 sati u sljedećim terminima:
9., 14., 16. lipanj 2011.
Cijena tečaja: 300 kn

Mjesto održavanja:
Studio Smijeha, Vlaška 92

Prijave su obvezne na 091/5049734 (Pupi) ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vlastiti instrument nije potrebno imati!


www.didgiland.com
www.myspace.com/pupasta