Jesenski eko-seminar 2020. godine

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održava se već 23 godine i nipošto ne odustaje ni ove! Od 17. studenog do 15. prosinca 2020.  okupit ćemo se u malo drugačijem, online izdanju (radi trenutne pandemije koronavirusa). Očekuje vas 9 zanimljivih predavanja, otvorenih svima preko platforme Zoom bez ograničenog broja sudionika (ali, zbog ograničenosti platforme, do maksimalno 100 polaznika/ca po predavanju). Provjerite, jer 2020. nam je donijela promjene uslijed kojih su ove teme postale mnogo više od samo znanja iz opće kulture...

Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. Svake godine nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike. Seminar većim dijelom pokriva područja programskog rada Zelene akcije, no s obzirom da se udruga u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene, uvijek dodajemo i određen broj predavanja koja izlaze iz bazne sfere zaštite prirode i okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, kao i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava itd.

Ovaj seminar se pokazao najboljim načinom uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije, stoga, ako ste zainteresirani za volontiranje i aktivizam - uključite se - ovdje ćete dobiti svo potrebno znanje i priliku. Pridruživanje članstvu udruge pritom nije uvjet.  

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19.30 sati, počevši od 17. studenog. Sav sadržaj je besplatan te prethodne prijave nisu potrebne. Poveznice za uključenje na svako pojedino predavanje, kao i upute za korištenje Zooma, pronađite OVDJE. Molimo, svakako budite online 10 minuta ranije, kako bismo riješili moguće tehničke poteškoće te počeli s predavanjem na vrijeme. Hvala, vidimo se!

PREDAVANJA:
♦ Uvod u eko-aktivizam
♦ Klimatske promjene i klimatska pravda
♦ Promet i okoliš
♦ Odnos prema prirodi i resursima
♦ Otpad – kako ga smanjiti i njime održivo gospodariti?
♦ Regenerativna poljoprivreda
♦ Kriza bioraznolikosti
♦ Pravo okoliša
♦ Aktivističke prakse i intersekcionalni pokreti

Cijeli program
Facebook događaj