"Iberštep" - tečaj šivanja i više od toga

Skrojeno u ekološkoj udruzi Planet Zemlja.

Iako odjeća nikad nije bila dostupnija nego danas i iako nikad nije bila jeftinija, smatramo da je održavanje naše odjeće obaveza prema održivom razvoju i opstojnoj budućnosti. Gomilanje tekstila na tržištu, snižava cijenu ali i drastično povećava količine otpada.

Naša preporuka je, unatoč niskim cijenama, kupovati što manje odjeće. Ne na uštrb stila i komfora. Nagovaramo Vas da date još pokoju šansu starim poderanim trapericama ili rasparanom kaputu. Želimo Vas naučiti kako koristiti staru mašinu (ili onu koja Vas gleda iz izloga dućana) koja spava u nekom kutu i čeka svojih pet minuta. Upravo toliko vam je ponekad dovoljno da neupotrebljivo pretvorite u „kao novo“.

Zvuk šivaće mašine daje toplinu domu, a osjećaj da ste sami stvorili ili uredili ono što nosite je neponovljiv. Sigurno to već i sami znate i jedva čekate prištepati prve šavove. Ako tražite poticaj, nađite ga na tečaju šivanja „Iberštep“.

ŠIVANJE 1Ako ste početnica ili početnik, upišite u početnički tečaj. Majstorica Marija će vas uputiti u sve tajne zanata. Ako ste već dovoljno vješti u krpanju, skraćivanju, hendlanju, ibervendlanju i sličnim trikovima, onda za vas čuvamo mjesto na naprednom tečaju. „Reuse“ je tema na koju ćete se zabavljati. Od hlača torba, od kaputa kapa, od čarapa sako (dobro to baš ne može, ali sve ostalo može)… Kako od dvije košulje napraviti dvije košulje – ali potpuno drugačije. I još puno praktičnog znanja, ideja i inspiracije čeka vas u Voćarskoj na broju 8, Zagreb.


Tko kroji i stoji iza tečaja
Tečaj je osmislila i vodi Marija Kos – majstorica od zanata. Nije poznato da li pjeva u skladu sa svojim prezimenom ali je sigurno da joj mašina zvuči kao violina.

Upisi na tečaj su stalno otvoreni a grupe kreću s radom slijedom kako se popunjavaju.

Grupe se formiraju prema predznanju polaznica i polaznika i njihovoj vremenskoj raspoloživosti.

10 tečajnih sati raspoređuje se u 4 dana u blokovima po 2,5 sata. U pravilu u večernjim satima od 18 do 20.30. Brojno stanje grupa je do 8 osoba. Za sve polaznike osigurane su mašine i osnovni materijal, a od polaznika se očekuje da svako sa sobom ponese: škare, krojački metar, kredu i igle za ručno šivanje. Bez tog alata nema zanata.

Bez tog alata nema zanata.

planeta zemlja logoAko o šivanju i šivaćim mašinama pojma nemate ili ako pak znate sve, samo vas mašina ne sluša, ne brinite, prvi sati bit će posvećeni upoznavanju s mašinama. Potom ćete naučiti zašiti a da se ne vidi da je šivano, pa skratiti, pa produljiti, pa suziti, pa proširiti … I tako sve do vaših prvih krojačkih rukotvorina.

Krojački tečaj Iberštep, Voćarska 8, u prostorima Planet Zemlja.

Novi tečaj započinje nakon što će biti oformljena nova grupa...

VAŽNA NAPOMENA:
Za rezervaciju termina obavezno je odabrati i upisati termin/grupu i uplatiti najmanje 50% avansno.

U slučaju odustajanja, nema povrata novca.

Grupe/termini održaanja radionica u travnju su:

Grupa 1, 03. do 06. travnja
Grupa 2, 10. do 13. travnja
Grupa 3, 17. do 20. travnja
Grupa 4, 24. do 27. travnja


110€ je cijena tečaja
.
Informacije o uplati će vam stići nakon prijave....

VERGLAJ
osobna ekologija

http://verglaj.com/

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

Fotografije: https://unsplash.com/s/photos/sewing