Besplatna filmska radionica SAMO NEBO NAM JE GRANICA

....za filmonaute starije od 54 godine

Radionice su za one koji se vole družiti, igrati, zabavljati i kroz igru učiti, one koji su mladi, a stariji od 54 godine. One koji znaju ili žele znati kako praviti filmove.

Trajanje radionice je pet dana: 13. – 17. 11. 2023., od 10:00 do 16:00
Mjesto održavanja: Mjesni odbor Trnjanska Savica - Galerija MOTS,
Vladimira Ruždjaka 21, Zagreb.

Do sada smo proveli radionice u Zagrebu, Sinju, Pakracu, Puli i Karlovcu, na svakoj se odlično zabavili i napravili oko 30ak filmova. U filmovima smo prolazi ispod duge, bili svjedoci ljubavne intrige, pa i kako se jedan izgubljeni privjesak vratio vlasnici nakon točno 60 godina; istraživali smo što radi jedna umirovljenica tijekom svog penzionerskog tjedna, radili reklame za postojeće i nepostojeće proizvode i usluge, snimali TV vijesti; učili smo i o povijesti filma i filmskoj profesiji te gledali puno filmova, o njima raspravljali i radili puno drugih zanimljivih stvari.
Polaznici će imati priliku upoznati se sa svim fazama filmskog procesa, uključujući snimanje slike, snimanje zvuka, redateljski posao, pisanje scenarija i mnogo više. Kroz timski rad, zajedno će stvarati konačni proizvod - kratki filmski ili video uradak koji će odražavati njihovu kreativnost i filmsko umijeće. Radionicu vode filmski znalci Mia Maros Živković, redateljica i snimateljica, koordinatorica programa FROOOM! te Karlo Vorih, redatelj, mladi filmski autor, voditelj raznih filmskih radionica za odrasle i djecu.

Sudjelovanje na radionicama je potpuno besplatno. Za vrijeme trajanja radionica za polaznike će biti osiguran topli obrok. Broj mjesta je ograničen na 15 sudionika!

Prijavite se na radionicu ispunjavanjem prijavnog obrasca na stranici projekta: https://samonebo.eu/prijave/
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili nazvati na: Mare +385 99 362 4245, Zvonimir +385 91 114 4278

Provedbu radionica financijski podržava Grad Zagreb.
Radionicu provode i produciraju Bacači sjenki u suradnji s Mjesnim odborom Trnjanska Savica – Galerijom MOTS. 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦