Analiza pokreta – Drugi modul edukacije iz psihoterapije pokretom i plesom

Vrijeme održavanja: subota i nedjelja 12. i 13. 11. 2022.
Subota: od 9.30. do 19. 00 (pauza za ručak sat i pol)
Nedjelja: od 9. 30 do 18. 00 (pauza za ručak sat i pol).
Mjesto održavanja: Zagreb, točno mjesto po prijavi
Cijena modula je : 1.100, 00 kn

U psihoterapiji pokretom i plesom, jedna od glavnih postavki je ta da ukoliko proširimo svoje obrasce kretanja, držanja tijela i disanja, promijenit će se i naši obrasci razmišljanja, ponašanja i nošenja s emocijama.

Na ovom modulu, polaznici će prvenstveno raditi na upoznavanju svojih obrazaca kretanja, te će postepeno, uz podršku edukatora, širiti svoje obrasce i početi uočavati vezu između načina kretanja i bivanja u prostoru u odnosu na druge i sebe sa svojim unutarnjim stanjem te komunikaciji s okolinom. Iskustveno će osvijestiti na koji način već i mala promjena u obrascu kretanja može dovesti do značajne promjene u intropersonalnom i interpersonalnom odnosu. Polaznici će na osnovu rada na svojim obrascima započeti vježbati na koji način isto primijeniti u radu s klijentima.

Analiza pokreta, prema Labanu i njegovim učenicima koji su je dalje razvijali, jedna je od metoda koja se primjenjuje u psihoterapiji pokretom i plesom kao dijagnostički alat te kao jedna od metoda uspostavljanja sigurnog i podržavajućeg odnosa između terapeuta i klijenta.

Ovo je drugi modul, ali još uvijek se možete priključiti edukaciji.

analiza pokreta 1Ukupno nas je 13, nismo praznovjerni, nego kako ima još 3 mjesta, voljeli bismo da nam se pridružite. Posebno smo skloni barem jednommuškom članu, da naš jedan, ali vrijedan, ne bude potpuno sam u ženskom svijetu.

Neovisno o spolu i orjentaciji brinemo jedni o drugima i svatko za sebe.
Naravno, puno i plešemo, svatko na svoj način.
Nakon modula, polaznici koji su zainteresirani za nastavak edukacije, mogu ostati na motivacijskom razgovoru s voditeljima te dobiti detaljnije informacije.
Sudjelovanje na modulu ne obavezuje vas za upis na edukaciju.

Voditeljica modula: Zrinka Šimičić Mihanović.
Zrinka je završila Body mind centering školu te se kontinuirano usavršava kroz međunarodne programe i edukacije u polju somatskog i terapijskog rada.

Ukratko uvjeti za prijavu:
1. Završen fakultet društveno-humanističkog ili zdravstvenog smjera te iznimno kandidati sa završenim nekim drugim fakultetom, ali s izuzetnom sklonošću k plesu, pokretu i terapijskom radu.
2. Iskustvo u nekoj formi plesa i pokreta.

Po završetku dvije godine, polaznici dobivaju potvrdu o odslušanim temama edukacije i mogu stečeno znanje i iskustvo primijenjivati u svojem radu.

Po završetku četiri godine edukacije, polaznici koji su ispunili sve uvjete propisane programom, dobivaju naziv psihoterapeuta pokretom i plesom. Ukoliko zatraže prijem u Hrvatsku udrugu za psihoterapiju pokretom i plesom (HUPPP), preko nje postaju članovi EADMT –a (Europsko udruženje plesnih terapeuta). HUPPP je i aktivna članica SPUH-a (Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske). Nakon dobivanja certifikata, a ovisno o prethodno obrazovanju, polaznici mogu zatražiti primanje u Hrvatsku komoru psihoterapeuta (HKPT) i dobivanje dopusnice za samostalan psihoterapijski rad.

Više informacija o ovom modulu i voditeljici na:
https://www.centar-terpsichore.hr/analiza-pokreta-u-psihoterapiji-pokretom-i-plesom/

Informacije o Centru za terapiju kroz ples i pokret „Terpsichore“ i više o edukaciji i edukatorima možete pogledati na linku:
http://www.centar-terpsichore.hr/edukacija-iz-psihoterapije-pokretom-i-plesom/

O samom centru:
www.centar-terpsichore.hr

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE...

Za sve ostale informacije ili nedoumice slobodno nas kontaktirajte na navedene mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veselimo se plesnom susretu!

Prijavite se ovdje za radionicu ANALIZA POKRETA