UPISI U ŠKOLU FRAKTALNOG CRTEŽA (art terapija) - ONLINE

PUNI POTENCIJAL – centar za razvoj putem umjetnosti organizira online školu fraktalnog crteža.
Škola se sastoji od niza radionica tijekom kojih ćete naučiti mnoštvo tehnika fraktalnog crtanja koje se upotrebljavaju za osobni rast i razvoj. Po završetku edukacije možete se odlučiti za izlazak na ispit. Dobivanjem certifikata 3. stupnja dobivate prava za rad po MFC-a u okviru dogovorenoga.

Školu možete upisati kao cjelinu, a možete sudjelovati i u samo odabranim radionicama. Uz određene uvjete poznavanja sadržaja.
Svakako krećete s radionicom UVOD U MFC (radionica za početnike) nakon koje se odlučujete za upis u školu fraktalnog crteža.

Program:
radionica UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA /8. i 9. mjesec/
1.1. modul – OSNOVNI PROGRAM /11. 2023./
1.2. modul – ANALIZA FRAKTALNOG CRTEŽA /12. 2023./
1.3. modul – UMJETNIČKI FRAKTALI /2. 2024./
1.4. modul – ZATVARANJE KRUGA /4. 2024./
1.5. modul – DJEČJI SVIJET FRAKTALA (fakultativni program) /6. 2024./

U Školi fraktalnog crteža očekuje Vas 80 sati nastave, preko 30 sati konzultacija na daljinu i preko 200 sati crtanja.
Radionice se održavaju putem ZOOM servisa.

Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika.

Fraktalni crteži specifična su vrsta crteža koji se crtaju zatvorenih očiju i boje prema uputama. Fraktalne crteže crtaju i djeca i odrasli. Umjetničko znanje nije potrebno stoga crtati mogu svi koji crtanjem žele poboljšati kvalitetu svog života.
Na fraktalno putovanje krećete crtanjem intuitivnog korekcijskog ciklusa kojemu je svrha opuštanje, osnaživanje i pokretanje promjena. Nakon toga slijedi složeniji rad na dubljim dijelovima sebe tijekom crtanja velikog ciklusa. Kreativnost ćete razviti putem umjetničkih crteža.
Edukacija iz Metode fraktalnog crteža uključuje usvajanje teorijskih znanja, ali i iskustveno stjecanje znanja kroz rad na sebi.
Po završetku radionica moguće je pristupiti ispitu te dobiti certifikat za primjenu metode u profesionalnom radu s drugim ljudima.

Više o metodi saznajte na www.crtanje-fraktala.com

Radionice su namijenjena svima koji žele otkriti i ostvariti svoje potencijale i razvijati kreativnost. Također je namijenjena odgajateljima, pedagoškim radnicima, stručnim suradnicima, umjetnicima, psiholozima, medicinskim suradnicima i ljudima sličnih profesija koji elemente metode žele koristiti za osobni rast i razvoj ili za pomoć djeci i odraslima.

Voditeljica radionice:
Martina Kosec, prof. likovne kulture
specijalist MFC-a, CERTIFIKAT I
predstavnica MFC-a za Hrvatsku i regiju
praktičarka ekspresivne art terapije


fraktalni crteži 1

Sadržaj radionica:
1. UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA
Na fraktalno putovanje krećete crtanjem autoportreta duše i intuitivnog ciklusa (dijagnostičkih i korekcijskih crteža). Osim tehnika crtanja na radionici ćete saznati više o povijesti, funkciji i primjeni metode. Znanje dobiveno na radionici dovoljno je za izradu prvog fraktalnog ciklusa od ukupno 21 crteža. Ciklus crtate u svrhu opuštanja, osnaživanja i pokretanja promjena. Nakon ove radionice odlučujete se za upis u školu fraktalnog crteža.

Program: crtanje inicijalnog (dijagnostičkog) crteža, upute za izradu korekcijskog ciklusa, povijest, funkcija i primjena metode.

VRIJEME ODRŽAVANJA: radionica se sastoji od dva susreta po 3 sata.
Tijekom 8. i 9. mjeseca istu radionicu održat ću u dva zasebna termina.
Termin prve radionice: četvrtak 31.8. i četvrtak 7.9.2023. - od 18 do 21 sati
Termin druge radionice: srijeda 20.9. i srijeda 27.9.2023. - od 18 do 21 sati
Termine je moguće promijeniti, u dogovoru s grupom.

Info:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
091/5671073

PRIJAVITI SE MOŽETE I PREKO DONJE PRIJAVNICE. HVALA.

ŠKOLA FRAKTALNOG CRTEŽA

Nakon što ste odslušali radionicu UVOD U MFC te nacrtali svoj intuitivni ciklus možete nastaviti dalje te upisati Školu fraktalnog crteža ili samo pojedinačne radionice.

1.1. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 

Tijekom ovog modula upoznat ćete se s novim pravilima crtanja bazičnog ciklusa. Prvo krećemo s crtanjem dijagnostičkog crteža koji omogućuje jasan pregled realiziranih i nerealiziranih potencijala. Zatim nastavljamo s crtanjem korekcijskih crteža prema složenijim uputama. Uvodimo elemente, simbole i nove postupke bojenja čime dodatno aktiviramo vlastite potencijale te radimo na dubljim slojevima svog bića. Praksa pokazuje da već izrada 5 korekcijskih crteža koji se temelje na složenim pravilima pokreće pozitivne unutarnje promjene. Cilj je nacrtati 21 fraktalnih crteža kojima preko crte i boje mijenjamo osobnu matricu. Prvo na papiru, a onda i u svakodnevnom životu. Tijekom crtanja ciklusa pratim vaš rad. A na radionicama učimo i teoriju koja pomaže u razumijevanju ove specifične metode crtanja.

Program: crtanje složenog dijagnostičkog crteža, crtanje korekcijskih crteža iz bazičnog ciklusa, teorija boje (ton, nijansa, svjetlina, pritisci…), vježbe bojenja, vođenje dnevnika opažanja (fraktalni dnevnik), crtanje zatvorenih očiju, motorika, senzorika i reprogramiranje, značenje crta i boja u svakodnevnom životu – preporuka za korekciju. 

VRIJEME ODRŽAVANJA: 11. 2023. / četiri susreta po 3 sata


fraktalni crteži 2

1.2. MODUL – ANALIZA FRAKTALNOG CRTEŽA
Crta proizlazi iz pokreta ruke, a za ruku kažemo da je produžetak mozga. Boja govori o stanju duše i svaka boja zadužena je za neko područje života. Na 2. modulu upoznat ćete se s kvalitetama koje su zapisane u crtežu (kompozicija, veličina, vrste crta, veličina polja…) i bojama (pritisak, urednost, svaka boja posebno). Te informacije važne su nam za dekodiranje dijagnostičkih crteža. U svrhu zagrijavanja i otvaranja kanala percepcije krećemo s intuitivnom analizom. Zatim nastavljamo s učenjem kratkog ključa i empirijske analize crteža.
Nakon mini ciklusa nastavljamo s crtanjem velikog ciklusa. Modul završavamo s crtanjem kontrolne grafike u kojoj se preko elemenata boje i teksture može doživjeti vlastiti napredak.

Program: kvalitete crta i boja, intuitivna analiza, analiza po empirijskom ključu (kratki ključ), veliki ciklus, vježbe crtanja i bojenja, kontrolna grafika

VRIJEME ODRŽAVANJA: 12. 2023. / četiri susreta po 3 sata

1.3. MODUL – UMJETNIČKI FRAKTALI
Radionica je namijenjena crtačima koji su se iskušali u crtanju ciklusa te žele nastaviti s crtanjem fraktalnih crteža. Crteži crtani prema uputama služe za opuštanje, razvoj kreativnosti i opažaja, a pored umjetničkog mogu imati i terapeutski efekt.
Na radionici ćete naučiti nove načine crtanja umjetničkih fraktala. Tehnike crtanja su slijedeće: Energetski otisak, Vidjeti nevidljivo (4 tehnike), crtanje motiva i simbola, fraktalna grafika (3 tehnike), fraktalna geometrija (2 tehnike) i Sierpinski crteži (3 tehnike). Osim tehnika crtanja savladat ćete i vizualni jezik koji je osnova razumijevanja metode fraktalnog crteža.
Program: 15 tehnika crtanja, vizualni jezik (likovni elementi i principi stvaranja).

VRIJEME ODRŽAVANJA: 2. 2024. / četiri susreta po 3 sata

fraktali okomito1.4. MODUL – ZAVRŠNA RADIONICA
Na kraju 1. stupnja edukacije slijedi učenje novih tehnika crtanja. Na početku ćete provjeriti svoj napredak u kontrolnom crtežu. Zatim ćete uživati u stvaranju fraktalne duge. I na kraju ćete naučiti tehniku brze dijagnostike i korekcije trenutačnog stanja. Produbit ćete svoje znanje o analizi radeći komparativnu analizu vlastitih crteža te vježbajući empirijsku analizu putem crta i boja. Krug zatvaramo pisanjem referata koji je ujedno i obavezan materijal za ispit.
Program: tehnike crtanja - dijagnostika i korekcija trenutačnog stanja, fraktalna duga, kontrolni crtež, komparativna analiza vlastitih crteža, analiza crteža prema empirijskom kratkom ključu, referat i konzultacije.

VRIJEME ODRŽAVANJA: 4. 2024. / četiri susreta po 3 sata

1.5. MODUL – DJEČJI SVIJET FRAKTALA

Svakom roditelju i pedagogu cilj je cjeloviti razvoj djeteta. Metoda fraktalnog crteža nudi bogatstvo tehnika kojima se djeca razvijaju na mentalnoj, emocionalnoj i socijalnoj razini. Obzirom da svaka dob zahtjeva drugačije pristupe rada potrebno je usvojiti dodatna znanja koja će olakšati u kreiranju dječjih programa. Na ovoj radionici saznati ćete više o fazama razvoja dječjeg crteža te mogućnostima primjene MFC u radu s djecom. Istraživat ćete dobrobiti programa za razvoj kreativnosti i razvoj potencijala. Naučit ćete nove likovne fraktalne igre kojima će djeca dodatno razvijati motoriku i percepciju te osvješćivati vizualni jezi. Posebnu pažnju posvetit ćemo analizi dječjih crteža te preporukama za korekciju.
Program: igre i zadaci, razvojne faze dječjeg crteža, razvoj motorike i senzorike, pokret, forme, dinamičko crtanje, brain gym, NTC, analiza dječjeg crteža, crtanje s dvije ruke.

VRIJEME ODRŽAVANJA: 6. 2024. / vikend program

Cijene radionica:
1. radionica UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA –  120€
U cijenu su uključeni edukacija, skripta i praćenje tijekom crtanja ciklusa.
Na cijene radionica škole odobravamo popust od 10%. bez obzira na način plaćanja
Puna cijena jednog modula je 220€, a cijena s popustom je 198€

Ukoliko ste radionicu odslušali kod drugog učitelja, a želite je ponoviti, ostvarujete popust od 50%.
Pripreme za ispit i ispit plaćaju se zasebno.
Po prijavi ćete dobiti ponudu te podatke za uplatu.

 

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE....
Info:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
091/5671073
www.crtanje-fraktala.com
FB: Puni potencijal - crtanje fraktala

Veselimo se druženju i crtanju s Vama!
PUNI POTENCIJAL
Centar za razvoj putem umjetnostiO knjigama saznajte više na:
www.crtanje-fraktala.com
Svoj primjerak naručite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

knjige fraktali