Ciklus online radionica KOMUNIKACIJA SRCEM

Srdačno vas pozivamo na Ciklus online radionica KOMUNIKACIJA SRCEM
Radionice će vam otkriti jednostavan, ali dubok i učinkovit komunikacijski model koji može radikalno promijeniti vaš odnos prema drugima, vašoj djeci, roditeljima, partnerima, prijateljima, suradnicima, ali i onima s kojima teže surađujemo. Što je najvažnije, mijenja i naš odnos prema sebi samima.

Održavanje:
5 susreta jednom tjedno; subotama od 9.30 do 11 sati

Početak:
subota, 23. rujna 2023. (trajanje: do 21. listopada)

Kažu da je ovo doba komunikacije, ali je li to doista ona komunikacija koju želimo? Razgovaramo li o sa svojim najbližima? Ako da, razgovaramo li o onome što nam je obostrano važno u životu? Povezujemo li se na dubljoj razini ili ostajemo usamljeni u svome svijetu?

Mnogi od nas nisu vični emocionalnom jeziku, pa naši osjećaji ostaju u nama neizraženi i potisnuti. A iza njih skrivaju se dublje potrebe koje su nam zajedničke. Kad se jednom povežemo s njima u sebi, tada možemo bolje razumjeti drugu osobu, ali i zatražiti ono što želimo u svome životu.

Ovdje nećemo usvajati samo novi komunikacijski proces nego ćemo učiti i kako se dublje povezati sa sobom, drugima i životom. Srž komunikacijske vještine koju ćemo usvajati jest primanje i davanje od srca, uzajamna pozornost, razumijevanje i empatija.

Radionica će obuhvaćati sljedeće teme:

1. Zašto naše riječi druga osoba prima kao kritiku i opire se onome što joj govorimo? Kako se izraziti da naša najbolja namjera dopre do uha i srca drugoga?
2. Kako prepoznati ono što osjećamo sami ili što osjeća druga osoba? Kako jasno izraziti svoje osjećaje i potaknuti drugu osobu da ih izrazi?
3. Što zapravo aktivira naše osjećaje? Kako pojačati sposobnost povezivanja s unutarnjim potrebama, ali i vrijednostima i željama druge osobe?
4. Kako zatražiti od druge osobe ono što želimo kako bismo obogatili život?
5. Vježbe i razgovor: Primjena modela nenasilne komunikacije u životnim situacijama

Izlaganja će biti popraćena primjerima, vježbama, razmjenom u maloj grupi te opuštanjem i vježbama vizualizacije.

„Nenasilna komunikacija utemeljena je na jeziku i komunikacijskim vještinama koje jačaju našu sposobnost da ostanemo ljudska bića, čak i u teškim uvjetima. Vodi nas u preoblikovanje načina na koji izražavamo sebe i čujemo druge. Naše riječi, umjesto uobičajenih automatskih reakcija, postaju svjesni odgovori, čvrsto utemeljeni u svijesti o tome što opažamo, osjećamo i želimo. Struktura je jednostavna, a ima veliku moć preobrazbe. Naglašavajući duboko slušanje – i sebe i drugih – NK potiče poštovanje, pažnju i empatiju te razvija obostranu želju za davanjem od srca." M. Rosenberg

Voditeljica:

Sandra Baksa, prof., cert. trenerica osobnog razvoja

Sandra pomaže ljudima prepoznati njihove autentične talente i živjeti u skladu s vlastitom svrhom, a svojom empatijom, jasnoćom i intuitivnošću olakšava promjenu perspektive i otpuštanje štetnih uvjerenja kao preduvjeta osobnog rasta.

S bogatim iskustvom od gotovo 25 godina redovito nudi brojne grupne programe osobnog rasta i duhovnosti, a svojim multidisciplinarnim pristupom podršku pruža i individualno.

Završila je self-managing & leadership program Oksfordske akademije za leadership, lifecoaching na Akademiji za primijenjenu psihologiju Achology te brojne edukacije iz područja duhovnosti.

Čim se upoznala s nenasilnom komunikacijom, temeljenom na radu M. Rosenberga, s entuzijazmom je počela dijeliti i prenositi taj mirotvorni pogled na svijet i uzbudljiv komunikacijski koncept koji nam omogućuje nadilaženje međusobnih razlika dok se povezujemo s onim što nam je zajedničko i humano.

Cijena: 75 eura

U cijenu je uključeno:

- 7,5 sati programa
- skripta s praktičnim sažecima
- pola sata individualnog online susreta/savjetovanja
- popusti na sljedeće radionice.

I još 4 „ako":
· Ako ste zainteresirani za rad u fizičkom prostoru u centru Zagreba, molim Vas, javite kako bismo se organizirali na vrijeme.

· Ako niste u mogućnosti sudjelovati uživo na svim susretima, možemo se dogovoriti o načinu na koji biste najlakše nadoknadili propušteno (snimka, zadaci za rad kuće, individualna odrada...)
· Ako biste rado sudjelovali na radionicama, a ne odgovara vam ponuđeni termin održavanja, molim Vas, javite, kako bismo Vas imali u vidu za sljedeće prilike.
· Ako vam na um pada netko tko bi bio zahvalan za priliku da pohađa ovaj ciklus, slobodno mu/joj pošaljite ovu pozivnicu. A ja sam na tome zahvalna Vama!

Dobrodošli ste sa svojim prijavama na automatskoj prijavnici....

Veselimo vam se!

 

Prijavnica za radionicu KOMUNIKACIJA SRCEM

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦