Međunarodni capoeira susret "Nosso Encontro"

Udruga Capoeira Rijeka, koja djeluje već 17 godina na području grada Rijeke, organizira međunarodni capoeira susret "Nosso Encontro" sa gostima i predavačima iz cijele Europe kako bi međusobno razmjenili znanja i iskustva. Susret će se održati od petka 24.5. do nedjelje 26.5.2024.

Cilj ove manifestacije je približiti građanima Rijeke aspekte brazilske kulture, s posebnim naglaskom na capoeiru te promovirati multikulturalnost kroz aktivnosti koje se baziraju na međunarodnoj suradnji. 

Pozivamo vas da medijski popratite ovu manifestaciju, te pozovete naše sugrađane, kako bi se što više njih upoznalo sa capoeirom. 

Najzanimljiviji dio programa za pučanstvo i medije biti će
- u petak 24.5., u 19h, na riječkom lukobranu, gdje bi se trebala održati tzv "roda de rua", tj. capoeira na ulici/otvorenom - gdje će se iz prve ruke moći vidjeti i doživjeti capoeira (u slučaju lošeg vremena, održati će se u prostorijama udruge: Strossmayerova 25a - pothodnik Piramida)
- u subotu 25.5., u 15:30, u sportskoj dvorani Osnovne škole Srdoči, održati će se "Batizado & Troca de corda", tj. izmjena špagica/pojaseva za naše članove, te nakon toga i "Formatura", tj svečana dodjela profesorskih znanja na učitelje u našoj grupi. 

Detaljniji raspored možete pronaći nahttps://www.facebook.com/events/s/nosso-encontro-rijeka-workshop/1478900712994576

Više o udruzi i capoeiri:
Ponosni smo što ove godine brojimo 40 članova različitih dobnih skupina od kojih većinu čine adolescenti/mladi. Znajući da u današnje vrijeme mladi rađe biraju virtualni svijet u odnosu na stvarni, ili zbog nemogućnosti bavljenja nekom kvalitetnom izvanškolskom aktivnošću, onda nam je jako drago imati priliku takvo što pružiti. 

Ponosimo se radom s njima, te projektom: Tribo Moderna: Capoeira za toleranciju i nenasilje kojeg u partnerskoj suradnji, provodimo 7. godinu; u sklopu kojeg se djeca u OŠ Podmurvice i OŠ Centar upoznaju sa ovom borilačkom vještinom s ciljem širenja i promoviranja kulture mira i nenasilja u lokalnoj zajednici. 

Provedbom projekta razvijamo socijalne vještine kod djece, te pridonosimo prevenciji nasilja među učenicima osnovne škole. 

Capoeiru je teško opisati ukratko zato što je ona vrlo širok pojam koji predstavlja sintezu borilačke vještine, glazbe, ritma, kulture i energije. Nastala je u Brazilu za vrijeme ropstva miješanjem raznih kultura kao izraz težnje za slobodom, stoga je vrlo bogata i danas se tretira kao dio svjetske nematerijalne kulturne baštine proglašene od UNESCO-a, 2014.g. 

Za više infromacija, slobodno nas kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 ili posjetite:
http://www.capoeirarijeka.hr
https://www.facebook.com/BeiraDoRioCapoeiraRijeka
https://www.instagram.com/capoeirabeiradorio
https://www.youtube.com/@Capoeirarijeka 

Lijep pozdrav,????
u ime udruge, Lara Pleše

--www.capoeirarijeka.hr

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam